Project Description

St Johns

We worked on the full house for this renovation. Our main focus was the kitchen/ living/ dining space and the three bathrooms, with finishing touches to the rest of the house.

The kitchen space was an angular room with two structural pillars right through the middle of the original kitchen. We worked with heights of cabinetry to help hide one of these and looked at the other as a feature. We decided to play on the angles of the room and designed an angled, triangular shaped benchtop to follow the lines of the room which created an expansive island. In regards to the colour palette, as the space was so large it could cope with a deeper toned colour palette.

We wanted to create some drama and luxury in the master bathroom and the combination of style, colours and texture have accomplished this. We have introduced a pop of colour with the green tiled feature wall into the children’s bathroom, keeping the rest of the tiling simple to compliment the green. We used A dark timber vanity cabinetry which adds some contrast to the space and changed what was a small corner shower to a big frameless glass shower with swing door the full width of the room.

Services: Renovation Residential, Full interior Design

Photography: Mark Scowen

Builder: Macreadie Builders

“We worked with Nicola to undertake a full renovation of our home, including all bathrooms, kitchen, flooring and internal colours. Nicola was professional, provided great options after listening to our tastes and preference and also was a perfectionist when it came time to implement the project. We relied a lot of her suggestions for making the house interesting and pushing outside our comfort zone. Nicola was always prompt with her communication and always on hand when I needed even the smallest piece of advice when it came down to the final implementation of her design. We also worked with tradespeople who were recommended by Nicola who were also fastidious and professional. All went to plan and when we had any little glitches (as you will always expect with any project of this size) they were fast to resolve and progress.“

– Nicola Zonneveld

Explore all Projects >