Project Description

Remuera Kitchen Renovation

What a transformation this kitchen/ dining space underwent. The original kitchen was not working for our clients at all. It was dated, small, with no flow and with no where near enough storage for the family, they requested a scullery but weren’t sure how it would fit. We worked on the overall layout of the whole space in order to include the requested scullery.

After many layout concepts, we decided the best option was to move the main kitchen to the original dining space, as there were two dining spaces. Then we could introduce a scullery and study nook in the spot of the original kitchen. As the new kitchen space was so open and bright we included dark walnut timber veneer and charcoal lacquer cabinetry for the back wall and back of the island, while introducing a contrast with the white island drawer fronts and benchtops. With accents of matt black in the barstools and pendants lights.

The flow of the kitchen around the island paired with the storage space in the kitchen and scullery make for a much better looking and functioning kitchen for our clients.